האם יחסי מין מזרזים לידה? האם פעם קיסרי, תמיד קיסרי? ומה עם הטענה שההתאוששות מניתוח קיסרי היא קשה יותר מלידה רגילה? קבלו את התשובות לשאלות והמיתוסים הכי נפוצים בנושא הריון ולידה:
מה מסתבר? לא נכון.
לפי ד"ר רוני חן, מנהל מחלקת חדר לידה ויולדות בבית חולים, בלינסון, בצקות יכולות לקרות לנשים בהריון כבר שבוע 28, וזה לא מעיד על כך שהלידה קרבה. בנוסף, הבצקות יכולות להיות בפנים, ברגליים ובמקומות נוספים, לעיתים זה יעיד על בעיה בלחץ הדם, אך זה לא וודאי ומומלץ להיבדק אצל הרופא המלווה.
מה מסתבר? נכון תיאורטית!
לטענתו של ד"ר בר, גירוי הפטמות יכול לגרום לייצור טבעי של צירים, מפני שהוא משפיע על הפרשת אוקסיטוצין (הורמון שגורם לכיווצים ברחם). אבל, שימי לב, הוא טוען "אך מניסיון אני לא מכיר אישה אחת שילדה רק בגלל זה." בנוסף, יש יולדות שהפטמות כואבות להן מאוד בלידה והן לא יכולות לסבול כל מגע באזור".
מה מסתבר? נכון! אבל אל תבנו רק על זה.
לפי ד"ר קרני הורוביץ: "פרוסטגלנדינים הם הורמונים שנמצאים בנוזל הזרע הגברי, המשפיעים על צוואר הרחם וגורמים לו להתרכך ולהיפתח." כך שבקיום יחסי מין הם משתחררים אל הרחם של האישה ההריונית וגורמים לריכוך. "בפועל – לא כדאי לבנות על זה", היא טוענת.
חשבו על זה כך, אם הדבר היה וודאי, הרי שחצי מהנשים שהיו מקיימות יחסי מין היו יכולות ללדת בחודש ה-7, ה-8 או ה-9. מה שכן, טוען ד"ר בר, לנשים עם סכנה ללידה מקודמת מומלץ להימנע מיחסי מין, כולל אוננות שגורמת לשחרור של אוקסיטוצין!
מה מסתבר? לא נכון!
לפי מחקר שנערך בבית החולים "שיבא" ליולדות, אפשר ואפילו רצוי ללדת רגיל לאחר לידה קיסרית. ההנחה שלא ניתן ללכת בלידה רגילה לאחר קיסרי, נוצרת בעקבות החשש שבמהלך לידה רגילה, הרחם ייקרע, או מהפחד שהצלקת של הניתוח עלולה להיקרע. אבל, בשיבא מעודדים נשים ללדת בלידה רגילה, כל עוד הסיבה שבגללה ילדו בניתוח קיסרי לא חוזרת על עצמה. כך לדוגמא, אם בהריון השני התינוק נמצא במצג ראש, ובלידה הקודמת התינוק היה במצב עכוז ולכן היה נדרש ניתוח קיסרי – אין מניעה ללידה רגילה.
מה מסתבר? נכון!
תכיני את בגדי האוברסייז, כי בהריון השני, הבטן יכולה לצאת כבר בשבוע 8!
למה זה קורה? בעיקר בגלל שהשרירים כבר רפויים מהשינויים שעברו בהריון הראשון.
מה מסתבר? לא נכון.
ממש כמו שבהתחלה רוב ההריוניות יסבלו מבחילות או תיאבון מוגבר, כך גם זה קורה לקראת סוף ההיריון, אך אלו אינם סימנים ללידה הקרבה. זה קורה מפני שהרחם, שגדל וגדל, מתחיל ללחוץ על הקיבה ועל מערכות העיכול, דבר שגורם לתחושת בחילה או חוסר שובע.
מה מסתבר? לא נכון.
זה תלוי בכמה גורמים, אחד מהם הוא התזוזה של האישה לאחר הניתוח. נשים שיקומו ויסתובבו שעות ספורות אחרי הניתוח, יתאוששו מהר יותר וגם יפחיתו כאבים וסיבוכים, כך טוענים בבית החולים "שיבא". כמו כן, כיום ישנם חלופות מתקדמות יותר לסיכות שנהוג היה להשתמש בהן לסגירת החתך הניתוחי, שהיו לא נעימות למרבית הנשים. כמו תפרים תוך עוריים, סיכות נמסות ועוד.
מה מסתבר? לא מחייב!
לטענת ד"ר רוני חן, ברוב הפעמים היולדת תגיע לאותו מספר שבוע (פחות או יותר) של ההיריון הראשון. כלומר, אם בהריון הראשון ילדת בשבוע מוקדם, סביר להניח שגם בלידה השנייה לא תגיעי לשבוע מאוחר. בנוסף, ישנה גם את אפשרות השבוע העוקב, כך שאם הלידה הראשונה שלך אירעה בשבוע 38, הלידה השנייה תתרחש בשבוע ה- 39 והשלישית בשבוע 40.
בלוגרית