View this post on Instagram

A post shared by דנה מצר | שינה וגמילה מחיתולים | הדרכת הורים (@dana.metzer.parenting)

חופשה מושלמת עם תינוק – איך מתכוננים ואפילו נהנים?

פסח מגיע ואיתו הרצון לצאת לחופשה, או פשוט היעדר המסגרות לילדים הגדולים לתקופה ארוכה דוחף אותנו לתכנן חופשה משפחתית.

ואולי בכלל הזמנתן כרטיסים לקיץ או לחגים הבאים. ואחרי שהזמנתן או לקראת ההזמנה – יצא לכן לחשוב – מה אני חושבת לעצמי?? איך נשרוד את זה? זה שווה את הכסף והמאמץ?
אז אני פה לעשות קצת סדר במחשבות וקודם כל להגיד כן! זה שווה את זה! ואפשר אפילו להנות 😁
לאחר נסיונות אישיים עם כל סוגי הטיולים עם תינוקות – בטן גב, אורבני, טבע וקמפינג ואפילו שלג. בין אם מדובר בחופשה בארץ היפה שלנו ובין אם מדובר בחופשה בחו"ל – אתן יוצרות זכרונות מיוחדים מתקופה שלא תחזור.

בואו נתחיל מלדמיין את החופשה המשפחתית המושלמת,
איזה מראות עולים בנו מהמקום הזה?
איזה צבעים עולים בנו, ריחות, קולות?
האם קר או חם, האם אתן על החוף עם המשפחה או בחופשה בעיר, אולי באגם שקט עם ברווזים.
מה אתן מרגישות בגוף? אולי אושר, שמחה, אולי התרגשות, אולי שלווה, נינוחות, רוגע, אולי עייפות כזו של שנ״צ.
האם יש בריזה? מה אתן שותות? ומה אתן אוכלות? איפה הידיים והרגליים שלכן?
איפה התינוק או תינוקת שלכן ובן הזוג? האם יש עוד אנשים בחופשה החלומית הזו?

הסיבה שאני מתחילה את הנושא בחופשה הדמיונית, החלומית, הפנטזיה – היא שאני מאמינה שהרבה מהקושי שאנחנו נתקלות בו בחופשת לידה בכלל ובחופשה עם תינוק בפרט נוגע לציפיות מול מציאות.
אם אני אתן דוגמא מעולם חופשת הלידה, תחשבו על הריונית שמדמיינת לידה קלה, ללא מאמץ או כאבים, עור לעור והנקה קלילה ישר לאחר הלידה, חופשת לידה של בינג' סדרות, בתי קפה עם חברות והליכה קלילה כל יום לים עם התינוק – נשמע מדהים נכון? אם משהו מכל התכנית הזו ישתבש – זה מתכון לאכזבה. ואם לא עשינו הכנה ללידה או הכנה להנקה או הכנה עם עצמנו לעולם האמיתי של "חופשת" לידה או יותר נכון התקופה שלאחר הלידה – ייתכן שאפילו תהיה לנו טראומה. מצד שני, אם התכוננו ללידה ולהנקה, הבנו שלא על הכל יש לנו שליטה אך בהחלט הידע וההכנה עזרו לנו לצאת עם חוויה משמעותית ואולי אפילו חיובית (כן, גם מחופשת לידה אפשר להנות :)).

 

נחזור לחופשה שלנו עם תינוקות, אני מציעה לקחת מאפיינים מהחופשה החלומית שלכן (כמו יעד, סגנון חופשה, אקלים ומי יהיה איתך) ולבצע התאמות.  ריכזתי לכן 7 טיפים מנצחים שיעזרו לכן לתכנן חופשה מדהימה:

  1. ניהול ציפיות עם עצמכן ועם מי שנוסעים איתכן לחופשה – בין אם זה בן.ת הזוג, סבא וסבתא או זוגות חברים (עם או בלי ילדים). לנסוע עם עוד עזרה ומעגלי תמיכה וחברה זה דבר מדהים שבהחלט יכול לשדרג חופשה. מצד שני, אם אין תיאום ציפיות מראש – זה עלול להוביל לחיכוכים ואכזבות של כל הצדדים. לפני תכנון החופשה לפרטים – תחשבו מה חשוב למשפחה הגרעינית שלכן ותשימו את הדברים על השולחן. בין אם תחליטו להיפרד לחלק מהלו"ז או שיתר המשתתפים יתגמשו לפי הצרכים של התינוק, זה מאוד יעזור להחליט החלטות כאלו מראש (ומקסימום לשנות ולהצטרף תוך כדי).
  2. חופשה שוברת שגרה וזה מעולה – השאירי עוגנים של מנוחה והפסקות גמישות וחוץ מזה – תשימי את השעון בצד.
  3. אתן הבית של התינוק – כל עוד יש להם אתכן, הם ירגישו בטחון – היעזרי המון במנשא, מנשא זה החיים גם ביום יום אבל במיוחד במקום חדש.
  4. קשה לתכנן לו״ז עם תינוק – כמו שבבית קשה לתכנן לו״ז עם תינוק ולוקח שעה לצאת מהבית (כי פתאום יש קקי, שלא לומר קקי גב…), כך גם בחופשה, נסי לא להעמיס בתכנון היומי ותהיו מוכנה לשינויים לא צפויים.
  5. אווירה אווירה אווירה – הקטנטנים מרגישים אותנו ומגיבים בהתאם, תשתדלי לייצר אווירה רגועה ובטוחה גם כשהדברים לא מסתדרים בדיוק לפי התכנית או החזון.
  6. תיקים ומזוודות – מה לארוז? עדיף לארוז קצת יותר ולהרגיש בטחון מאשר להתחיל לחפש חנות שמחזיקה בדיוק את מה שאת צריכה לתינוקך. יותר מזוודות או שקיות? השתמשי בכמה שיותר מזוודות ותיקים וכמה שפחות בשקיות ודברים בודדים.
  7. תכנון מראש והזמנת מקומות, להגיע ליעד ולהתחיל לחפש מקום לישון ולאכול – זה פחות עובד כשיש תינוק שצריך לדאוג לו תוך כדי. יש קהילות פייסבוק מהממות שיכולות לעזור לכן בתכנון החופשה, התייעצויות ספציפיות והמלצות ודיס המלצות לגבי יעדים ומקומות לינה שמתאימים לתינוקות.

להלן חלק מהקהילות הייעודיות שכדאי להצטרף אליהן ולחפש פוסטים רלוונטיים:

מטיילים עם קטנטנים

מטיילים עם תינוקות מסביב לעולם

מטיילים בישראל עם תינוקות

קמפינג עם ילדים

 

אבל תכלס! מה לקחת איתנו? הכנתי לכן רשימת ציוד מפורטת מאוד והכי שימושית (תעברו ותראו מה רלוונטי לכן, לא כולן בשלב המוצקים לדוגמא. לא כולן מניקות, לא כולן נותנות בקבוק וכו').

רשימת ציוד לחופשה עם תינוק

 

לסיכום – תסעו ותהנו ❤️

 

מאמר זה נכתב על ידי:

Picture of טלי פלד

טלי פלד

דולה לאחר לידה ומדריכת הנקה

מאמרים אחרונים בשבט אמהות

תינוק זוחל

סדנת שבט – הטרימסטר שלא סיפרו לך עליו – מעיין שלמון

כל מה שאת חייבת לדעת על הטרימסטר הרביעי
אישה בצירים

מה זה מנוחה חכמה?

הפעולה המפתיעה שיכולה לעזור לך בצירים
ילד עם תיק על הגב

הקלטת סדנת שבט – הכנה לקראת כניסה למסגרת בפעם הראשונה

כניסה ראשונה למסגרת – כל המידע והתמיכה
דילוג לתוכן