View this post on Instagram

A post shared by דנה מצר | שינה וגמילה מחיתולים | הדרכת הורים (@dana.metzer.parenting)

האימהות שלך היא אוויר מתחת לכנפיים שלך

בחזרה לעבודה לאחר חופשת לידה

בתקופה הראשונה שאחרי הלידה, כשאת לומדת להכיר את הזהות האימהית שלך, מתעוררות גם השאלות הגדולות : "מתי אני אחזור לעבודה?" , "איך אצליח לשלב אימהות וקריירה ?", "האם מקום העבודה עדיין מתאים לי?" ו"אולי הגיע הזמן שלי לשינוי ?"

זו תקופה מאוד מרגשת ולצד זה מאוד מורכבת .הבשורה הטובה היא ששאלות אלו הן מאוד טבעיות והן אפילו השאלות שיגרמו לך להפוך להיות הגירסא המשודרגת של עצמך. דווקא מתוך המורכבות הזו אנחנו מגלות את החוזקות ואת היכולות שלנו כאימהות  וזהו מסע של גילוי והתפתחות אישית בדרך להיות האמא שאת רוצה להיות. הזמן שלפני החזרה לעבודה יכול להיות מאוד מפחיד, ולצד זה, זהו זמן שמספק הזדמנות לבחון מחדש את הזהות המקצועית שלך. 

בזמן חופשת הלידה אנחנו בבועה

ברגע אחד נכנסת לבועה שכל כולה עטופה ברגשות חמים וממוקדת בתשומת לב בלעדית לתינוק שלך ולצרכיו. כל עולם התוכן השתנה בן רגע ונסוב סביב החתלות, חיסונים והאכלות. וכך נבנית לה הזהות האימהית שלך כשהזהות המקצועית מתרחקת וכמעט אינה נראית לעין. לעיתים, את כבר שוכחת מי את ואיך היית לפני כן. זה המקום להזכיר לעצמך את כל ההישגים שלך, את כל ההצלחות וגם את האתגרים. מומלץ לחדש ולעורר קשרים עם קולגות ואנשי מקצוע מתחומך ולהיות נוכחת במינון ובאופן שמתאים לך בזירה המקצועית. היזכרי בערך האמיתי שלך.

הכנה לבניית הזהות המקצועית שלך

זה הזמן להבין מה נכון לך עכשיו נוכח השינוי בשדה המשפחתי שלך ונוכח השינויים הפנימיים שעברת בתקופה הזו. חשבי עם עצמך, מהו המסלול הטוב ביותר עבורך בתקופה זו . בחני את תחומי העשייה שלך – האם תרצי להרחיב אותם או לצמצם אותם? האם סביבת העבודה מתאימה לך ? האם תחום הידע המקצועי מספק אותך? האם תרבות הארגון וערכיו מתאימים למי שאת היום ? האם חשוב לך לחזור למשרה מלאה או שאולי יש אפשרות להתחיל עם שעות יותר גמישות?.

כל אלו יאפשרו לך לבחון האם בחזרתך לעבודה תהיי במקום שתואם את השינויים שאת עברת. הנטייה הטבעית היא להניח שלא תהיה התאמה. עם התובנות שיעלו בך מומלץ להביא לשיחה כנה ואותנטית מול הגורמים הרלוונטיים. שיחה כזו עשויה להפתיע אותך ואפילו לייצר את הזדמנויות מעניינות.

התמודדות עם תחושות האשמה

החזרה לעבודה עלולה לעורר רגשות של אשם. מחשבות כמו "האם הקריירה חשובה לי יותר מהתינוק שלי ", הן מחשבות נפוצות שהן חלק מההסתגלות שלך לתקופה ולזהות המשודרגת שלך. תשאלי את עצמך "איך אני יכולה לעזור לתינוק ולתת לו את המסגרת שאני רוצה ושאני מאמינה שמתאימים לנו היום". זה המקום להסתגל לתקופה החדשה ללא חשש באמצעות בקשת עזרה ותמיכה שתסייע לך בחששות שלך. כלל שתהיי בטוחה שהתינוק שלך בידיים טובות כך הבחירות המקצועיות שלך יהיו ברורות וקלות הרבה יותר. כדאי להימנע מהתעקשות להיות האמא והעובדת המושלמת. 

איזון בית עבודה

עם כניסת העבודה ההיברידית לחיינו העולם המקצועי נפגש ישירות עם החיים האישיים וזהו יתרון משמעותי עבור אימהות רבות. בשוק העבודה החדש זה כבר יותר מלגיטימי להפוך את שגרת העבודה המיושנת לשגרת עבודה היברידית. למעשה זו שגרת עבודה ששמה דגש על איכות העבודה ולא על כמות השעות. כאשר עולה בך החשש שזמן האימהות שלך "יגזול" מזמן העבודה , שימי דגש על איכות העבודה והתפוקה שאת תוכיחי בעבודתך ולא על כמות השעות.  העלי את הנושא ללא חשש. בעידן התעסוקה של היום יש דרכים רבות לשלב באופן חכם את החיים המקצועיים והאישיים, וחברות רבות מעודדות ומעריכות עובדות שמחפשות ומוצאות אפשרויות גמישות.

תיצרי לך סביבה מנצחת

הסביבה שלך עשויה להיות ההשראה ומנוע ההתקדמות שלך. אל תהססי להקיף את עצמך בסביבה שתומכת בך ומבינה את התקופה שאת עוברת. התחברי לנשות השראה שיכולות להעניק לך כוחות ועצות פרקטיות למצב בו את נמצאת. הקיפי את עצמך בא.נשים שאומרים מה כן אפשרי ומרימים אותך למעלה. בעולם המקצועי מצאי לך מנטורית שתעזור לך לצלוח את הימים הראשונים בחזרה לעבודה. 

 

בסופו של דבר, חזרה לעבודה אחרי חופשת לידה היא התמודדות אישית שאינה דומה לאף תקופת מעבר אחרת .יש בה הזדמנות לצמיחה ולהתפתחות אישית ומקצועית. האימהות שלך לא אמורה לעכב אותך אלא ביכולתה לאפשר לך לפתוח דלתות חדשות ולזהות הזדמנויות ברמה האישית והמקצועית כאחד. 

מאמר זה נכתב על ידי:

תמונה של אילנית מגור

אילנית מגור

מאמנת ויועצת קריירה

מאמרים אחרונים בשבט אמהות

הקלטת סדנת שבט – שינה בגישה הוליסטית היקשרותית לגילאי 6-12 חודשים – נילי מולד פורטיס | 19.12 | 20:30

להבין איך לשפר את השינה של הבייבי (ושלך)
אמא ובת

הקלטת סדנת שבט – להכניס את אמא לחדר הלידה? – חגית לוינגר סויסה

מי שיודעת שהיא רוצה את אמא בחדר לידה – זו הסדנה שתיתן לכן כלים להפוך את האמא למלווה המושלמת.
איזה בצירים נושמת

הקלטת סדנת שבט – שיטת ההיפנוברת׳ינג – שירה קורן

כל המידע על שיטת ההיפנוברת׳ינג

רוצה להוביל את הלידה שלך?

הכנו לך מדריך חינמי עם סדרת סרטונים שתעזור לך לייצר לעצמך חווית לידה טובה

דילוג לתוכן